Parteneri&Co

Expedițiile ROICE sunt organizate de Departamentul de Cercetări Arctice şi Antarctice din cadrul Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Ştiinţe Biologice, în parteneriat cu Institutul Coreean pentru Cercetări Polare (KOPRI). Echipele de cercetători români sunt găzduite pe perioada expedițiilor în Stația coreeană King Sejong din insulele King George din vestul Antarcticii.

În cazul în care doriți să sprijiniți aceste demersuri ale Departamentului de Cercetări Arctice şi Antarctice, vă rugăm să ne contactați.

ROICE 2015 – Parteneri și sponsori

Pentru expediția ROICE 2015, partenerii și sponsorii care ni s-au alăturat, sunt:

Institutul Coreean pentru Cercetari Polare – KOPRI (partener)

Institutul Coreean pentru Cercetari Polare - KOPRIInstitutul Coreean pentru Cercetări Polare – KOPRI a fost înființat în anul 1987, ca institut de cercetare susținut guvernamental specializat în domeniul științelor polare și operator al Programul Coreean de Cercetare Antarctice (KARP). KOPRI deține cea mai mare infrastructură de cercetare în domeniu din lume.

Viziunea KOPRI – Centrul mondial în domeniul cercetărilor polare.

Misiunea principală a KOPRI este de a dezvolta un program la nivel internațional care să includă cercetare științifică, studiu și observații pe termen lung ce vor aborda punctele cheie, de importanță globală sau fundamentală, care necesită acces în Antarctica/Arctica și zonele vecine.

Parteneriatul dintre cele două institute se desfășoară în spiritul Tratatului Antarctic și a Protocolului de la Madrid.


Himalaya (sponsor)

HimalayaDavid Neacșu este un mare alpinist român și cel care a pus pe picioare brandul Himalaya, conceput în vederea susținerii „pasiunii de cuceritor al înălțimilor lumii”. David Neacșu a participat la 28 de expediții, în marile masive internaționale. A condus prima expediție românească pe Everest în 2003 și a fost liderul expediției românești în Northland Antarctica 2009, Muntele Vinson 4.897m.

Având deja un renume printre cunoscători, Himalaya reprezintă locul unde te poți echipa atât pentru o excursie de două zile în Bucegi, cât și pentru o expediție în Antarctica.


AAECR (sponsor)

AAECRReducerea emisiilor de bioxid de carbon, în corelație directă cu grosimea stratului de ozon și cu acidifierea oceanelor Terrei, reprezintă o importantă prioritate care preocupă întreaga lume, de pe toate continentele, având în vedere interdependența ecosistemelor de la nivel global – inclusiv Antarctica.

Creșterea eficienței energetice a construcțiilor, nu este doar un concept, ci o modalitate prin care se poate realiza reducerea impactului efectelor negative asupra mediului prin reducerea consumului de energie.

Diploma de excelență primită de către AAECR pentru activitatea desfășurată în domeniul performanței energetice a clădirilor, reprezintă o recunoaștere a preocupărilor și a rezultatelor asociației.