COVID – 19 Protocolul pentru controlul și monitorizarea traficului pasagerilor și a mărfurilor în Antarctica prin Chile

Chile a transmis tuturor statelor semnatare precum si organizațiilor implicate, prin secretariatul Tratatului Antarctic, „COVID – 19 Protocolul pentru controlul și monitorizarea traficului pasagerilor și a mărfurilor în Antarctica prin Chile”.

Acest document are scopul de a previi răspândirea de SARS-CoV-2 în Chile și în zona Peninsulei Antarctice și pentru a proteja profesioniștii, cercetătorii și personalul din logistică care desfășoară activități în Antarctica.

Punta Arenas (Chile) este orașul de intrare în Antarctica pe care îl folosesc majoritatea țărilor (între 19 și 23 în funcție de sezon). Din acest motiv și în contextul pandemiei de COVIC 19, Punta Arenas este un loc foarte important de control sanitar pentru activitatea antarctică.

Protocolul a fost conceput pe baza documentației privind controlul epidemiologic elaborate de Ministerul Sănătății din Chile.

Institutul Antarctic din Chile (INACH) va fi agenția națională de coordonare tehnică a „Protocolului COVID-19 pentru controlul și monitorizarea traficului de pasageri și marfă între Punta Arenas și Peninsula Antarctică ”.

Distrubuie articolul