Echipa ROICE din nou la drum

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Științe Biologice (INCDSB) organizează a treia Expediție Românească de Cercetare Științifică în Antarctica – ROICE 2019, la Stația King Sejong a Institutului Coreean pentru Cercetări Polare (KOPRI), Insula King George, Peninsula Barton din vestul Antarcticii, în perioada 17 ianuarie – 15 februarie 2019.

În baza acordului dintre cele două institute au fost organizate, până în prezent, două Expediții Românești de Cercetare Științifice în Antarctica ROICE 2015 și ROICE 2016 cu sport guvernamental, în intervalul 03 – 23 februarie 2015, respectiv în intervalul 03 – 23 februarie 2016.

Rezultatele obținute de către echipele de cercetători ROICE, la nivel național și internațional, au condus la determinarea pentru continuarea cercetărilor de către echipa ROICE 2019, formată din 3 cercetători ai Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Științe Biologice.

ROICE TEAM 2019

Expedițiile ROICE au suportul Ministerul Cercetării și Inovării și girul științific al Academiei Române, prin Comisia Națională pentru Cercetări Antarctice, coordonată de Vicepreședintele acestui înalt for științific, acad. Victor VOICU. Totodată, această acțiune a fost posibilă cu sprijinul Ministerul Mediului și Ministerul Afacerilor Externe.

Scopul expediției este de a investiga ecosistemele antarctice și răspunsul lor la schimbările climatice, corelarea rezultatelor obținute prin investigări similare asupra altor sisteme ecologice din România (biodiversitate și schimbări climatice), precum și studiul adaptării organismului uman la condițiile extreme.

Proiectul ROICE 2019 se desfășoară sub conducerea și coordonarea științifică a Dr. Manuela Elisabeta SIDOROFF – Director General al INCDSB și Vicepreședinte al CNCA din cadrul Academiei Române, precum și a Acad. Dumitru MURARIU – Președintele CNCA a Academiei Române.

Pentru detalii vă rugăm să accesați pagina web: http://www.roice.ro

Biroul de presă al INCDSB
14.01.2019

Distrubuie articolul