Comunicat de Presă – Plecare ROICE 2015

Vă comunicăm că Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Științe Biologice (INCDSB) organizează Expediția Științifică Guvernamentală Românească în Antarctica – ROICE 2015, la Stația King Sejong a Institutului Coreean pentru Cercetări Polare, Insulele King George, în perioada 3 – 23 februarie 2015.

Scopul expediției este de a investiga ecosistemele Antarctice prin studierea comunităţilor microbiene din diverse habitate, în vederea identificării şi caracterizării microcosmosului specific acestor habitate. În egală măsură, se urmărește și studierea efectelor și adaptărilor organismelor în medii extreme.

Echipa de cercetare este formată din Cristina PURCĂREA – Lider expediție, Cristian COMAN – Coordonator expediție, Corina IȚCUȘ – membru expediție și Iris TUȘA – membru echipă cercetare.

Proiectul ROICE 2015 se desfășoară sub conducerea și coordonarea științifică a Dr. Manuela Elisabeta SIDOROFF – Director General al INCDSB și Vicepreședinte al CNCA a Academiei Române, precum și a Acad. Octavian POPESCU – Director al IBB și Coordonator Științific pentru Științele Vieții a CNCA a Academiei Române.

Această acțiune a fost posibilă cu sprijinul Ministerul Educației și Cercetării Științifice / Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Afacerilor Externe.

Pentru detalii accesați pagina web www.roice.ro .

Comunicatul de presă al INCDSB