Având în vedere cercetarea interdisciplinară inițiată de echipele ROICE, precum și scopul propus de a-și atinge obiectivele și de realizarea planurilor de cercetare agreate cu partenerii coreeni, cercetătorii expediționari în Antarctica ai Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Științe Biologice, Departamentul de Cercetări Arctice și Antarctice au colaborat cu reprezentanți ai următoarelor instituții:
- Universitatea Norvegiană de Științe ale Vieții (NMBU), Norvegia
- Universitatea Aarhus, Danemarca
- Institutul Antarctic Chilian (INACH), Chile
- Institutul de Speologie Emil Racoviță, București, România
- Centrul Internațional de Biodinamică, București, România
- Universitatea Norvegiană de Științe ale Vieții (NMBU), Norvegia
- Universitatea Aarhus, Danemarca
- Institutul Antarctic Chilian (INACH), Chile
- Institutul de Speologie „Emil Racoviță”, București , România
- Biospeologie și Edafobiologia Carstului;
- Geospeologie și Paleontologie;
- Carstonomie, Cadastrul și Protectia Carstului;
- Hidrogeochimie;
- Compartimentul Cluj – Napoca.
- Centrul Internațional de Biodinamică, București, România
- Tehnici de caracterizare a sistemelor celulare, cu accent pe monitorizarea neinvazivă în timp real;
- Monitorizarea biomasei;
- Detectarea contaminanților (microbi și toxine);
- Analiza neliniare a sistemelor vii;
- Aplicații biomedicale – teste hematologice, screening preclinice de medicamente, monitorizarea țesuturilor, organelor și suspensiilor celulare (inclusiv a proceselor ischemice);
- Monitorizarea efectelor agenților externi asupra evoluției sistemelor celulare (medicamente, compuși toxici, radiații EM etc.).
Universitatea Norvegiană de Științe ale Vieții este un hub al expertizei în științele vieții, științele mediului și în area dezvoltării durabile.
Viziunea Universității Norvegiene de Științe ale Vieții este: „Cunoașterea pentru viață”.
Misiunea NMBU este „de a contribui la bunăstarea Planetei. Programele sale de cercetare interdisciplinară și de studiu generează inovații în materie de alimentație, sănătate, protecția mediului, climă și utilizarea durabilă a resurselor naturale”.
NMBU găzduiește patru Centre de excelență pentru cercetare finanțate de Consiliul Norvegian de Cercetare și un centru nordic de excelență finanțat de Consiliul Nordic al Miniștrilor.
Pentru mai multe informații accesați www.nmbu.no.
Universitatea Aarhus este una dintre cele mai importante universități din lume. Aceasta dorește să fie o universitate globală cu implicare în cercetare și excelență în educație și în dezvoltarea societății.
Datorită dimensiunilor sale și rezultatelor impresionante ca universitate de cercetare intensivă, Universitatea Aarhus are o reputație și o influență puternică în întreaga gamă de discipline, la nivel local, național și global.
Viziunea sa este: „Excelența în cercetare și în procesul de învățare generează cunoștințe în beneficiul societății”.
Universitatea Aarhus are în palmares două premii Nobel, multe alte premii și granturi fiind pe locul 65 în topul Shanghai.
Pentru mai multe despre Universitatea Aarhus accesați www.au.dk.
Conștient de responsabilitate internațională în legătură cu Antarctica, guvernul din Chile a creat Institutul Antarctic Chilian, ca fiind o agenție unică de stat responsabilă de coordonarea, planificarea și implementarea acțiunilor referitoare la Antarctica, centralizând și dezvoltând în acest organism activitățile desfășurate în Teritoriul Antarctic Chilian.
Misiune – „Respectă politica națională referitoare la Antarctica, încurajând dezvoltarea științifică, tehnologică și de inovare în cercetarea Antarctică, urmând regulile internaționale, participând efectiv la Sistemul Tratatului Antarctic și la forurile internaționale, consolidând Punta Arenas ca punct de plecare spre Continentul Alb, efectuând acțiuni și diseminare, precum și evaluarea cunoștințelor antarctice în comunitatea națională, consolidându-și autoritatea în materie de Antarctica”.
Obiectivele guvernamentale strategice și obiectivele instituționale strategice, precum și toate datele de interes referitoare la Institutul Antarctic Chilian se găsesc la adresa web www.inach.cl/inach.
Institutul de Speologie „Emil Racoviță”, primul de acest gen din întreaga lume, a fost fondat de marele savant Emil Racoviță (1868-1947), biolog, explorator polar și fondator al biospeologiei.
În prezent, organizat sub egida Academiei Române, Institutul de Speologie „Emil Racoviță” cuprinde cinci compartimente cu direcții și programe specifice de cercetare:
Pentru mai multe despre Institutul de Speologie „Emil Racoviță” accesați www.iser.ro.
Centrul inițiază și coordonează programe de cercetare, dezvoltare tehnologică și de pregătire regională (europeană) în domeniul biodinamicii: pentru dezvoltarea și aplicarea de metode rapide și neinvazive de analiză și control în: biosisteme din biotehnologie, medicină, industrie alimentară și ecologie.
Centrul Internațional de Biodinamică urmărește dezvoltarea rețelei de colaborare regionale care reunește cercetători din România și 15 alte țări europene.
ICB efectuează cercetările prin:
Pentru mai multe despre ICB accesați www.biodyn.ro.