ROICE 2016

Expediția Științifică – ROICE 2016 a fost organizată de către Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Științe Biologice cu sprijinul Guvernului României prin Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Autoritatea Națională de Cercetare Științifică și Inovare, Ministerul Medului, Apelor și Pădurilor, având jirul științific al Academiei Române, prin Comisia Națională pentru Cercetări Antarctice.

Totodată ni s-au alăturat și firme care au sponsorizat această importantă activitate de cercetare.

În vederea continuării cercetărilor în zonele polare, Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Științe Biologice (INCDSB) a agreat împreună cu partenerii Institutului Coreean de Cercetări Polare (KOPRI), desfășurarea celei de-a doua „Expediții Științifice Guvernamentale Românești în Antarctica – ROICE 2016”.

Expediția s-a desfășurat în baza Acordului Cadru dintre cele două institute, INCDSB și KOPRI.

Expediția ROICE 2016 s-a desfășurat în perioada 3 – 23 februarie 2016, la Stația Antarctică King Sejong, Peninsula Barton, Insula King George din vestul Antarcticii.

În cadrul negocierilor purtate între reprezentanții celor două institute partenere s-a convenit ca echipa de expediționari să fie formată din 5 cercetători români. Aceștia au fost selectați pe baza CV-urilor, a experienței dobândite în prima expediție și a rezultatelor preliminare ale expediției ROICE 2015.